Aanvulling... - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Xander en Judith Lamoen / Wijk - WaarBenJij.nu Aanvulling... - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Xander en Judith Lamoen / Wijk - WaarBenJij.nu

Aanvulling...

Door: Xan & Juut

Blijf op de hoogte en volg Xander en Judith

21 Juli 2008 | Indonesië, Batavia

Goedeavond (hier is het avond) beste familie, vrienden en vriendinnen,

Weer hebben we een internetcafeetje gevonden. Dit keer in het 95000 inwoners tellende Bukittinggi dat op 930m hoogte ligt zo ongeveer halverwege Sumatra.
Om hier te komen hebben we afgelopen nacht tot en met halverwege de middag een busrit moeten doorstaan waar de honden geen brood van lusten. We hadden gerekend op 14 uur, dat was al wat maar het werd toch 17 uur!! Daarbij vertrok de bus ook nog een uur later dus reken uit onze vertraging...
Na een heerlijke warme douche, we vonden dat dit na een week wel weer mocht (WARME douche, niet douche), voelen we ons nu weer een beetje mens, met de nadruk op beetje.
We vonden dat er nog het een en ander ontbrak in ons afgelopen mailtje (we waren ook zo blij dat we jullie eindelijk wat konden laten horen) dus bij deze wat aanvullingen.

We begrijpen dat jullie reuze benieuwd zijn hoe wij het samen hebben hier. Nou daar kunnen we heel enthousiast over zijn want het gaat geweldig en we vermaken ons prima. Het is heerlijk om alle dingen die we zien en beleven samen te kunnen delen.
Verder zijn de mensen hier erg behulpzaam en vriendelijk. Ze staan altijd klaar je te helpen met een oprechte lach op hun gezichtjes (ze zijn een stuk kleiner dan wij). Judith zegt dat er altijd wel ergens een mannetje voor te vinden is.Het valt ons op dat ze experts zijn in de taken die ze uitvoeren, van buschauf tot bootmannetje, of regelaar van van alles en nog wat en natuurlijk de gidsen niet te vergeten. We krijgen niet de indruk dat ze overspoeld worden door toeristen hier dus er richt zich altijd wel een nieuwsgierig snoetje onze kant op.
Helaas is ons opgevallen dat zo'n 90% van de mannen/jongens rookt, vanaf een jaar of 10!! Dit doen ze ook in de bus en eigenlijk overal..:-(

Het is pas 19.15u maar we zijn een beetje erg moe van de busreis wat jullie wellicht begrijpen. Daarom stoppen we er nu even mee.
Maar zoals beloofd nemen we nog wel even de tijd om wat beeldmateriaal op de site te zetten zodat jullie wat eerste indrukken kunnen krijgen.

Geniet ervan en tot ons volgende bericht.

Judith en Xander

P.S. we zijn erg benieuwd hoe Extrema is geweest dit jaar. Jammer dat we het gemist hebben!

• 22 Juli 2008 - 07:58

Loes:

Hoi Judith en Xander,
    Net voor het eerst op jullie site gekeken. Leuk, jullie verhalen en foto's. Geniet ervan!!
    Niels zit op dit moment in Australie, met ook leuke verhalen en mooie foto's. Leuk om te volgen. Kijk zeker nog weer een keer op jullie site. Veel plezier en groetjes Loes.

• 22 Juli 2008 - 21:09

Jossen:

Lieve Judith en Xander,
    Ook wij hebben net voor het eerst op de site gekeken, gelezen en de foto's bewonderd. Ziet er errrrrrrrrrg goed uit allemaal! Het lijkt me gaaf als het allemaal niet ál te toeristisch is, dan krijg je toch een heel ander beeld.
    We gaan vanaf nu wat vaker kijken (haha)
    Liefs en een dikke zoen van de jossen.

• 24 Juli 2008 - 10:40

23779:

Dag Judith en Xander,
    Das inderdaad een flinke busrit! We nemen aan dat jullie niet in die bus met schoolkinderen zo lang hebben gezeten?!?Gelukkig zorgen alle indrukken van het land ervoor dat dit de pret niet zal drukken.
    Geniet nog volop van jullie welverdiende vakantie!

Groeten Berry en patricia