Nieuwe avonturen van Xander en Judith - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Xander en Judith Lamoen / Wijk - WaarBenJij.nu Nieuwe avonturen van Xander en Judith - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Xander en Judith Lamoen / Wijk - WaarBenJij.nu

Nieuwe avonturen van Xander en Judith

Door: Xan & Juut

Blijf op de hoogte en volg Xander en Judith

27 Juli 2008 | Indonesië, Batavia

Trouwe fans,

We zijn inmiddels over de helft van deze trip, de evenaar gepasseerd en een eiland opgeschoven: Java is nu even ons thuis! Na ons laatste bericht hebben we weer diverse nieuwe avonturen beleefd en we zullen jullie hier een kort verslag geven daarvan.

In Bukittinggi waren we de vorige keer geeindigd, na de helse busrit van 17uur hotseknotsen. In dit heerlijk koele plaatsje hadden we ons voorgenomen even een rustig dagje in te plannen. Maar we kunnen het niet laten en klauterden en gleden en zwoten zo de dag na onze busrit alweer door het nationale park bij het dorpje Palupuh. We waren op zoek naar en vonden gelukkig de grootste bloem van de wereld, de Rafflesia (zie foto). Deze was 56cm in doorsnede, maar ze kunnen tot 1 meter groot worden.. Na deze modderpartij was het echt tijd voor een wasbeurt, we waren viezer dan na de jungletrekking en ook de schoenen werden gepoetst!
De volgende dag hebben we wat tijd genomen om het stadje wat te verkennen.

Op donderdag de 24e was het tijd ons te verplaatsen in de richting van het vliegveld van Padang, we zouden nl vrijdagochtend vroeg naar Java vliegen. Op 10km van het vliegveld vonden we een 'homestay', Uncle Jack's. Het was ook echt zo gezellig als het klinkt, en nog aan het strand ook. Jack himself bracht ons smorgens heel vroeg naar vliegveld..

Vrijdag vliegen dus, eerst naar Jakarta en daarna meteen door naar Yogyakarta, ongeveer halverwege het eiland Java. Vanuit de lucht konden we al diverse hele hoge vulkanen zien, prachtig gezicht! In de stad Yogya (450.000 inwoners, maar nauwelijks hoogbouw) hebben we direct een plekje gevonden en 's middags meteen al wat zaakjes en tochtjes geregeld. De volgende dag in alle vroegte (pickup 5.30 uur) was het daarom tijd met een auto met privechauffeur een van de wereldwonderen te gaan bezoeken: de Borobudur. Machtig mooi en indrukwekkend! Na de Borobudur zijn we langs een van de door de grote vulkaanuitbarsting in 2006 verwoeste dorpjes gereden. De grote vulkaan de Merapi torende er al rokend (want actief en onrustig) bovenuit. 's Middags stond het hindoeistische tempelcomplex de Prambanan op het programma, een stuk kleiner dan de Borobudur maar zeker zo indrukwekkend. Een druk dagje! Maar gelukkig niet voor wat betreft de hordes toeristen, want we vonden het eigenlijk wel erg meevallen met de drukte.

Vandaag hebben we Yogyakarta zelf onder de loep genomen: het paleis van de sultan (het Kraton), de vogeltjesmarkt, het Waterpaleis en de grote markt hebben we bezocht. Tussendoor hebben we de benenwagen even laten staan en deze ingeruild voor een becak, de bekende fietstaxi (waar je hier in Yogya mee wordt doodgegooid). En het kost ook nog eens geen drol!

Morgen vertrekken we naar de Bromovulkaan op Oost-Java, 10 uur met de bus hiervandaan. Dinsdagochtend gaan we in alle vroegte (4 uur) de klim maken van een uur om vervolgens de zonsopkomst te aanschouwen. Schijnt wel oke te zijn :-).
Diezelfde dag maken we de oversteek naar Bali, waar we 's avonds Dirk en Cees ontmoeten. Misschien gaan we nog door naar Lombok, misschien blijven we ergens op Bali hangen om te gaan duiken. Daar zijn we nog niet helemaal uit!

Jullie zien dat we ons goed vermaken en niet stilzitten... Zie ook de foto's! We melden ons later, veel groeten en geniet van de warmte in Nederland (Belanda), voor je het weet is het weer 16 graden met regen!

Liefs
Xander en Judith

P.S. ondertussen zijn we om 3 foto's op de site te zetten al 3/4 uur bezig. Daarom houden jullie de rest tegoed van ons... Iets om naar uit te kijken dus!

• 27 Juli 2008 - 13:41

Vinnie:

Klinkt weer vermoeiend (zoveel gezien in zo weinig tijd!), niets voor mij, haha! maar erg gaaf allemaal. Voproal de diversiteit in hetgeen jullie zien en ondernemen vind ik verbluffend; iedere keer is het weer iets anders. Good busy I've to say. Ondertussen zit in wederom in de bieb van de Uni (op zondag zelfs!!!) en het regent hier helemaal niet (zoveel....:()

Geniet en tot het volgende bericht!

X Vince

• 28 Juli 2008 - 20:28

Joris Wijnen:

Xander en Judith!!

Vond het de hoogste tijd worden om op jullie site eens een kijkje te nemen... En ja hoor, hele reisverslagen zelfs!! Wat geweldig allemaal wat jullie daar meemaken!! Lijkt me erg bijzonder en indrukwekkend allemaal! Hier in NL is het ook leuk.. ;-)

Kijk idd al erg uit naar de foto's van jullie reis! Dan mogen jullie de reisverhalen nog een keer fijntjes overdoen :-)!

Geniet er nog van allemaal!! Heel veel plezier toegewenst!!

groeten, knuffel, dikke kus

GREG from Holland!

'I HOPE EVERYTHING IS SAVE'

• 29 Juli 2008 - 21:25

Jab:

Hallo Judith en Xander,
    Jullie hebben er zo naar toe geleefd en nu is het allemaal als een mooie film aan jullie voorbij aan het gaan.Heb de indruk dat eigenlijk alles een mooie plaats heeft gekregen van jullie ervaringen, behalve de busreizen.
    Jammer dat er daar weinig Setra-bussen rijden, anders was ook dat een genot. Maak maar een paar foto's van de lokale bussen !
    Inmiddels staat Judith op onze kalender en alsnog proficiat.
    Wens jullie nog een mooie 2e helft van de reis en zien / horen de reisverhalen tzt heel graag, veel plezier en groet, Jab

• 30 Juli 2008 - 06:59

Tieske:

Teeering, jullie zijn op vakantie hoor! Wat n activiteiten allemaal..klinkt wel super! Wat n mooie dingen zullen jullie zien, de verhalen zijn iig erg goed. En maak je over de regen en 16 graden maar geen zorgen, vooralsnog is het 30 graden met regen -jullie hadden helemaal niet weggehoeven haha!
    Extrema was weer erg geslaagd, n enkel buitje mocht de pret zeker niet drukken (er stonden nu ook tenten..). Maarreh ik neem aan dat jullie nog ff gaan chillen op Bali?? Genoeg gezien onderhand toch?! Kunnen jullie ook nog mooi de 'wondere wereld onder water' verkennen ;)

• 01 Augustus 2008 - 09:35

Heleen:

Hee Xander en Judith, wat een verhalen zeg. Zo te lezen hebben jullie al enorm veel gezien en gedaan! Erg fijn om te lezen dat jullie er zo van genieten. Ik ben erg benieuwd naar meer foto's, maar ik kan me voorstellen dat het heel frustrerend is dat ze zo langzaam uploaden.. De foto's houden we dan wel tegoed tot jullie weer terug zijn. Veel plezier nog! Groetjes Heleen.

• 02 Augustus 2008 - 08:01

Ellen:

Lieve schatten, ik heb genoten van alle verhalen en belevenissen.Lekker bij zitten lezen. Groot gelijk dat jullie alles willen bekijken,ik kan me voorstellen dat jullie soms op zijn van al dat reizen maar dan heb je ook geen spijt als je iets niet gezien hebt, je hebt nu de kans.Leuke foto's ik verheug me op de rest! wat is de wereld toch mooi he, fijn dat het allemaal goed gaat en nog lekker genieten van al het moois en elkaar! dikke kus Ellen